Wat te doen in Marbella: de 10 beste activiteiten

Planning a Trip to Marbella? | Everything to Know About Marbella Spain

Bewonder luxe jachten in Puerto Banús

Ongeveer 7 kilometer van de oude stad ligt Puerto Banús, de beroemdste en meest modieuze jachthaven van Marbella. Dit is de plek waar de rijken der aarde hun jachten aanmeren en de ‘paupers’ naartoe komen om de jetset en luxe te aanschouwen. Met de boetiekjes, superjachten en langsrijdende Ferrari’s en Lamborghini’s zou je je ook aan de Franse Rivièra kunnen wanen. Rond de jachthaven vind je cafés en chique restaurants, waar je blij mag zijn als je als gewone sterveling een tafel weet te boeken. Het nachtleven in Puerto Banús is geweldig, met een enorme keuze aan bars, casino’s, pianoclubs en disco’s. Met 915 ligplaatsen voor jachten en andere boten wordt Puerto Banús ook beschouwd als de beste jachthaven van Spanje.

Geen vakantie in een badplaats is compleet zonder een wandeling over de boulevard. In Marbella kun je de sfeer opsnuiven en genieten van de zonsondergang op de Paseo Marítimo, een mooi aangelegde promenade met palmbomen langs de zee. Je kunt zelfs helemaal naar Puerto Banús lopen, een wandeling van 7,6 kilometer waar je ongeveer twee uur over doet. Langs de boulevard zijn meer dan 50 restaurants en winkels, dus grote kans dat je langer onderweg bent. Als je een local wilt voelen, kom je op zondag naar de Paseo Marítimo. Dan is de boulevard vol met Spanjaarden die hier in hun zondagse kleren komen flaneren en kletsen.

Ten zuiden van de oude binnenstad van Marbella vind je Parque La Alameda, een mooi park uit de 18e eeuw met tropische planten, palmbomen en fonteinen. De bankjes zijn versierd met azulejos, met de hand geschilderde Andalusische tegels die de monumenten en de geschiedenis van de stad laten zien. Je kunt hier ‘s ochtends een kop koffie drinken, een rustpauze nemen of schuilen tegen de zon onder een van de schaduwrijke bomen.

Verscholen in een rustige hoek van de oude stad ligt het Plaza de Altamirano. Op dit mooie plein proef je de historische sfeer van Marbella, met zijn ouderwetse straatlantaarns en groene palmbomen. Rond het plein vind je schilderachtige oude huizen met klassieke ijzeren balkons, waar klimplanten en bloeiende paarse bougainvillea voor een zomers tintje zorgen. In Restaurant Altamirano (www.baraltamirano.es) kun je vis en authentieke Andalusische gerechten eten. Rond het plein zit ook het kantoor van de culturele afdeling van Marbella, gehuisvest in een gerenoveerd gebouw uit de 16e eeuw. Hier kun je archeologische opgravingen bewonderen die gevonden zijn in Marbella en omgeving, waaronder resten van Romeinse baden en villa’s.

Marbella betekent letterlijk ‘mooie zee’, dus er is genoeg keuze voor een dagje relaxt ontspannen op het strand. In en rond de badplaats zijn twintig zandstranden, die in het algemeen schoon zijn en een kalme zee hebben die veilig genoeg is om in te zwemmen. Overal op de stranden zijn strandbars, bekend als chiringuitos, waar je terecht kunt voor drankjes en typische mediterrane gerechten. Van het voorjaar tot eind september zijn strandwachten aanwezig. Op een korte loopafstand van de oude binnenstad vind je Playa Fontanilla, een populair 1 kilometer lang strand met restaurants en winkels.

Op de route van het oude centrum naar de zee passeer je een van de gratis topattracties van Marbella: de Avenida del Mar. In de buitenlucht staan hier tien originele bronzen sculpturen van Salvador Dalí (1904-1989), een van de beroemdste kunstenaars van Spanje. De surrealistische beeldhouwwerken staan op een schitterend marmeren plein, waardoor ze nog meer tot hun recht komen. De eerste sculptuur die je tegenkomt, is Perseo, van het monster Medusa die de held Perseus onthoofd. Dalí heeft niet echt een band met Marbella, anders dan dat hij er weleens vakantie vierde.

Kunstliefhebbers kunnen zeker wat tijd doorbrengen in het Museum van Hedendaagse Spaanse Gravures (Museo del Grabado Espanol Contemporáneo), dat bekendstaat als het beste kunstmuseum van Marbella. Het museum heeft een verzameling van meer dan 4000 etsen en grafische kunstwerken uit de 20e en 21e eeuw, van bekende kunstenaars als Goya, Picasso, Miró en Dalí. Dit is het enige museum van zijn soort in Spanje. Het museum is gevestigd in een elegant renaissancegebouw uit de 16e eeuw, dat vroeger dienst deed als ziekenhuis (Hospital Bazán). Er worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Adres: Calle Hospital Bazán, s/n, 29601 Marbella, Málaga, Spanje. Website: www.mgec.es

De Iglesia de la Encarnación (Kerk van de Reïncarnatie) is het belangrijkste historische monument van Marbella. De kerk is in de 16e gebouwd door katholieken op de plek waar eerder een moskee stond. In het 16e-eeuwse Andalusië was het gebruikelijk om moskeeën te vervangen door nieuwe kerken nadat de Arabieren waren verslagen. De bouw van de kerk in prachtige renaissance- en barokstijl werd pas in de 18e eeuw voltooid. De 50 meter hoge toren was eerst een minaret. De kerk is elke dag geopend tussen 08.00 en 22.00 uur en kun je bezoeken als er geen gebedsdiensten zijn. Adres: Plaza de la Iglesia, 29601 Marbella, Málaga, Spanje. Website: www.encarnacionmarbella.com

Als je wat leuks wil doen met kinderen, kun je een bezoek brengen aan Bioparc Fuengirola Zoo. De dierentuin heeft meer dan 1300 dieren, van ruim 140 soorten. Je ziet er onder andere tijgers, dwergnijlpaarden, luipaarden, gorilla’s, apen, leeuwen en een groot aantal vogels en reptielen. Voor de dieren is zoveel mogelijk een natuurlijke omgeving nagebootst, vandaar de naam ‘Bioparc’. Er is een restaurant en een speeltuin voor kinderen. Deze dierentuin ligt in de badplaats Fuengirola, ongeveer 25 minuten rijden van Marbella. Adres: Calle Camilo José Cela, 6, 29640 Fuengirola, Málaga, Spanje. Website: www.bioparcfuengirola.es

Tips voor een vakantie in Granada

Granada ligt in het hart van Andalusië en is wereldberoemd om het middeleeuwse Moorse fort Alhambra. Dit schitterende paleis mag je niet missen, maar er zijn ook genoeg andere leuke dingen te doen in deze stad. Lees hier meer over een vakantie in Granada

Tips voor een vakantie in Valencia

Een vakantie in Valencia beleef je in een van de hipste bestemmingen van Spanje. De derde stad van het land wordt ook wel ‘het nieuwe Barcelona’ genoemd, vooral geroemd vanwege het moderne architectonische wonder dat La Ciudad de las Artes y las Ciencias heet. Maar ook de historische binnenstad is de moeite waard. Lees meer over een vakantie in Valencia

FAQ

Is Marbella duur?

Dé 14 leukste bezienswaardigheden Marbella
  1. De oude stad van Marbella (centrum) …
  2. Puerto Banus. …
  3. Stranden van Marbella. …
  4. Avenida del Mar en Standbeelden van Dalí …
  5. Paseo Maritimo. …
  6. Parkjes in de stad, zoals La Alameda. …
  7. Iglesia Mayor de la Encarnacion. …
  8. Tip: Ontdek Marbella per fiets.

Kun je vanuit Marbella Marokko zien?

In Spanje is de gemiddelde prijs van een overnachting zo’n €150 euro per nacht. Gelukkig zijn er genoeg goedkopere opties. Een overnachting in Marbella wordt over het algemeen niet als duur gezien. Er is genoeg aanbod, in Marbella worden veel appartementen verhuurd en er staan genoeg hotels.

Wat te doen in Marbella bij regen?

Deze 6 kilometer lange Paseo Marítimo loopt van Puerto Banús tot aan de oude haven. Marbella wordt van het binnenland afgeschermd door de Sierra Bermeja. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee en kun je Gibraltar en het rifgebergte in Marokko zien liggen.

Leave a Reply