Uurtarief elektricien: Wat is de gemiddelde prijs per uur.

Meestal betaal je een gemiddelde prijs van € 35 à 40 per uur (incl. btw). Een beginnende elektricien zal bijvoorbeeld iets minder vragen dan gemiddeld, terwijl een ervaren vakman vaak een hoger uurloon vraagt.

HOEVEEL VERDIEN JE PER MAAND? (ROTTERDAM) ONBESCHOFT INTERVIEW

Wat kost een elektricien?

Een goede elektricien kost gemiddeld € 45 per uur. Er zijn elektriciëns die veel goedkoper per uur zijn, maar vraag dan altijd naar de diploma’s, vaak hebben ze die niet. Kies voor zekerheid, kies voor een erkende elektricien zodat je niet voor vervelende situaties komt te staan.

Bekijk onderstaand de uurtarieven per soort elektricien.

Type elektricien/soort bedrijf Gemiddeld uurloon elektricien (incl. btw) Toelichting
Ongecertificeerde elektricien € 10 – € 25 ‘Elektricien’ zonder diploma of certificaten. Sterk af te raden.
Zzp’er/eenmanszaak € 35 – € 45 Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf.
Mkb’er € 45 – € 70 Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Je wilt een elektricien inhuren, maar hier het liefst zo weinig mogelijk geld aan uitgeven. Een ongecertificeerde elektricien kan naar eigen zeggen ieder elektriciteitsproject succesvol volbrengen, maar dit biedt je geen enkele garantie. Bovendien dekt de verzekering de schade niet bij eventuele complicaties achteraf. Ongeacht het feit dat een project als een stopcontact vervangen slechts € 15 kost is het inschakelen van een ongecertificeerde elektricien, ook bij kleine projecten, sterk af te raden.

Heb je ooit naar een elektricien gezocht, dan weet je dat het uurloon van een erkend elektricien met eenmanszaak vaak lager ligt dan het uurloon van elektricienbedrijven uit het mkb. Zzp’ers hanteren vaak een iets lager uurloon, omdat er minder op werkgeverslasten en winstopslagen gerekend hoeft te worden. Een project als de meterkast vervangen kost je bij een zzp’er gemiddeld € 485 tot € 660.

Een elektriciensbedrijf uit het mkb hanteert meestal het hoogste uurloon van de genoemde drie. De reden hiervoor is dat er rekening gehouden wordt met werkgeverslasten en winstopslagen. De elektra aan laten leggen door een erkend elektriciensbedrijf uit het mkb voor een compleet huis kost gemiddeld € 3.700.

Wat heeft invloed op de prijs?

Niet elk project heeft dezelfde prijs.

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de meest voorkomende elektra werkzaamheden in een woning met onze verschillende prijzen:

 • Groepenkast vervangen – € 400 tot € 600 incl. btw.
 • Elektra aanleggen woning – € 1200 tot € 1600 incl. btw.
 • Stopcontact aanleggen – € 40 tot € 60 incl. btw.
 • Verlichting aanleggen woning – € 400 tot € 650 incl. btw.
 • Krachtstroom aanleggen – € 250 tot € 350 incl. btw.
 • Ook de omvang van de gehele klus is bepalend voor de kosten die u moet gaan betalen. Simpelweg hoe groter de klus is hoe goedkoper u uit bent!

  Vraag daarom een offerte aan bij ons voor de klus die u in gedachten heeft. Dit is geheel vrijblijvend en gratis en binnen 2 dagen vindt u uw electra offerte in uw mailbox.

  Als het een grote klus is zal er een ander uurloon worden berekend dan voor een klusje wat maar 2 uur in beslag zal nemen.

  Bij het inhuren van een elektricien komt niet alleen het uurtarief kijken. Er zijn nog andere kosten om rekening mee te houden zoals de voorrijkosten en het materiaal wat aangeschaft moet worden.

  Als u als voorbeeld een extra groep wilt laten aanleggen dan zullen de materialen die hier voor gebruikt worden moeten worden ingekocht.

  Uiteraard krijgt een elektricien korting omdat hij inkoopt bij een groothandel. Zo zult u altijd besparen op de kosten van het materiaal.

  Ook de voorrijkosten horen natuurlijk bij het uurtarief, maar worden in de meeste gevallen apart betaald.

  Als er een offerte wordt opgesteld worden de kosten voor het voorrijden apart toegelicht en gespecificeerd zodat u wel exact weet wat de kosten van zijn uurtarief zijn en dit niet door de war haalt.

  Helaas moet iedereen de btw afdragen bij een aankoop of het inhuren van een vakman. Als u een elektricien wilt inschakelen zullen zowel over het uurtarief en het ingekochte materiaal 21% btw betaald moeten worden.

  Mocht u woning nu ouder zijn dan 2 jaar dan komt u in een btw tarief terecht van 6%. Dit geldt dan alleen maar voor het uurloon van de elektricien.

  Hoe moeilijk is de klus?

  De meeste elektriciens hanteren een uurtarief waar een flink verschil in kan zitten. In sommige gevallen is dit verschil in tarief wel meer dan € 15,-. De wat moeilijkere elektra klussen zoals het verplaatsen of aansluiten van een groepenkast zal een elektricien een hoger uurloon berekenen.

  FAQ

  Wat kost een ZZP elektricien?

  Zwartwerkers. Voor een zwartwerkende elektricien kan het zijn dat je maar €10 per uur betaalt, zonder belasting. Dit klinkt aanlokkelijk omdat de kosten flink kunnen oplopen. Zelfs als je een budget hebt, is het ten zeerste af te raden met een zwartwerker in zee te gaan.

  Wat zijn de kosten van een elektricien?

  De Elektricien verdient gemiddeld tussen de €1600,- en €2700,-. Dit is afhankelijk van de ervaring en eventuele vakdiploma’s. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder andere vrije dagen.

  Hoeveel verdient een elektricien per maand netto?

  De Elektricien verdient gemiddeld tussen de €1600,- en €2700,-. Dit is afhankelijk van de ervaring en eventuele vakdiploma’s. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder andere vrije dagen.

  Leave a Reply