Romantiek: wanneer ben je romantisch en hoe ben je dat?

bn., bw.; -er, meest -; 1. gelijk men in een roman aantreft: sterk sprekend tot gevoel en verbeelding; avontuurlijk; ong.: dichterlijk dromend en geen rekening houdend met de werkelijkheid: een romantisch verhaal; een romantisch dal, vol afwisselend natuurschoon; niet zeer romantisch; dromerig en romantisch van natuur; 2. als tegenstelling van klas…

06 – Romantiek

De eerste manier om romantisch te zijn, is door een attent cadeautje of gebaar te geven. Chocola en bloemen zijn natuurlijk altijd goed, maar je kunt ook je partner verrassen door een cadeautje dat origineel is en perfect bij hem of haar past. Zo kun je bijvoorbeeld een gepersonaliseerd cadeautje maken of iets geven waarvan je weet dat het extra gewaardeerd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld een mooi boek voor een boekenwurm, een kaartje voor een concert voor een muziekliefhebber of een nieuw kookboek voor een kookfanaat.

Bij een langdurige relatie zullen jullie vaak samen voor de tv hangen en binnen dingen ondernemen. Maar buiten is er ook van alles te beleven. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen een romantische strandwandeling maken, een nieuwe stad ontdekken of ergens gaan picknicken. Kies een leuk park uit, maak samen lekkere hapjes en geniet van de zon. Jullie kunnen zo gezellig kletsen, een boek lezen of gewoon samen genieten van het weer.

Vaak is een van de redenen waardoor iemand naar romantiek hunkert, doordat de spanning een beetje uit de relatie is gegaan. Na een periode zijn jullie in een sleur terecht gekomen. Toch is het heel simpel om de spanning meer terug te brengen in je relatie. Toon bijvoorbeeld meer fysieke genegenheid.

Een van de beste manieren om meer spanning in je relatie te brengen, is door samen nieuwe dingen uit te proberen. Hierdoor maken jullie gezamenlijke herinneringen, wat jullie dichter bij elkaar brengt. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe hobby’s uitproberen en nieuwe romantische interesses nastreven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan danslessen, een schilderles, een cursus, samen sterren kijken of samen leren koken. Het maakt niet uit wat het precies is, zolang jullie het allebei maar willen doen.

Er zijn misschien wel honderden manieren om romantisch te zijn. Sommige zijn vrij cliché, zoals het geven van een bosje bloemen of een doos chocola, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je nu wat origineler zijn in je romantische uitspattingen, maar weet je niet zo goed wat je precies kunt doen? Hieronder geven we je 10 voorbeelden om meer romantiek in je relatie te brengen.

SAMEN BADDEREN

Wanneer je de beschikking hebt over een bad, dan kun je haar perfect verrassen door samen een heerlijk schuimend en geurend bad te nemen. Zorg hierbij ook voor wat kaarslicht, zwoele muziek en iets lekkers te drinken en geniet samen van het weldadige gevoel van een heerlijk warm bad.

wat is romantisch

Wat vinden vrouwen niet romantisch?Vrouwen hebben snel door als iemand “romantisch” doet omdat het zo hoort maar het eigenlijk onzin vindt! Zodra een vrouw zich niet speciaal voelt, is het geen romantiek.

 • Met zijn hoofd op haar schoot liggen en zij woelt door zijn haren,
 • Knuffelen (voor de openhaard),
 • Een extra zoen,
 • Dicht tegen elkaar liggen,
 • Massage geven,
 • Intiem zijn,
 • Samen zijn,
 • Extra aandacht krijgen,
 • Samen iets doen wat het “samen zijn” gevoel versterkt,
 • Samen in het gras liggen,
 • Strandwandeling maken.
 • FAQ

  Wat is er romantisch?

  Romantiek hoeft voor vrouwen niet iets “nuttigs” te zijn. Romantiek is vooral het gevoel dat telt bij vrouwen: verwen haar, geef haar (oprechte) aandacht en geef haar een extra zoen en knuffel. Vrouwen vinden het romantisch als ze het gevoel krijgen dat ze speciaal zijn.

  Wat vind een man romantisch?

  Mannen zijn vaak wat stoer en afstandelijk, maar af en toe een heerlijke knuffel van de liefde van zijn leven zal hij stiekem toch wel erg lekker vinden. Mannen zijn vaak degene die een romantische massage geven aan de vrouw, maar het is voor een man natuurlijk ook wel eens lekker om zelf volledig gemasseerd te worden.

  Hoe maak je een man romantisch?

  Beloon hem als hij zich romantisch gedraagt

  Romantisch doen ligt niet in de natuur van mannen. En mannen zijn net mensen: ze zijn geneigd om iets vaker te doen als je ze ervoor beloont. Als jullie dat weekendje weg gaan, doet hij dat mogelijk vooral voor jou.

  Hoe meer romantiek in relatie?

  Door positiever in het leven te gaan staan en door op een andere manier naar dingen te kijken (zie tip 2) is het mogelijk de romantiek terug te brengen in jullie relatie waardoor jullie samenzijn veel prettiger beleefd wordt.

  Leave a Reply