Wat is het langste woord ter wereld?

Voor zover bekend zou het langste woord ter wereld maar liefst 189.819 letters tellen en het zou in totaal ruim 3,5 uur duren om dit woord uit te spreken. Het is een Engels woord en is de chemische naam voor titine. Dit langste woord zou als betekenis hebben: een proteïne dat vezelachtige structuren vormt en er voor zorgt dat onze spieren kunnen samentrekken. Onderstaand kun je het langste woord in schrift lezen en is een video beschikbaar waarin het gehele woord wordt uitgesproken.

Het langste Engelse woord is ook het langste woord ter wereld, met bijna 190.000 letters. Het is de scheikundige naam voor titine, het grootst bekende eiwit. Het langste woord in het Engels woordenboek is echter het 45-letterwoord “pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis”, waarmee een longziekte wordt aangeduid.

Het langste woord ter wereld! | DagVers

Dit moet je weten Dit moet je weten

 • Het langste officiële woord in de Nederlandse taal heeft 50 letters.
 • Het langste woord ter wereld verschilt per taal
 • De langste officiële plaatsnaam kun je vinden in Nieuw-Zeeland.
 • Het langste officiële woord in de Nederlandse taal is: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen (50 letters).

  Het tweede langste woord in de Nederlandse taal is het enkelvoud van het langste woord en bestaat uit 48 letters.

  Het derde langste woord is arbeidsongeschiktheidsverzekeringsmaatschappij met 46 letters. In de Van Dale is het langste woord meervoudigepersoonlijkheidsstoornissen met 38 letters.

  Wat is het langste woord van Europa?

  De Europese plaats met de langste naam is Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, in de wandeling ook wel Llanfair PG geheten. Het plaatsje ligt in Wales, waar wel meer van dit soort lange namen voorkomen.

  Wat is het bekendste woord in Nederland?

  Slechts twee lezers van Onze Taal hebben het Nederlandse woord genoemd dat met stip op nummer één staat. Dat is baas , dat 57 keer is uitgeleend. Daar moet overigens wel een kleine relativering bij worden aangebracht, want lang niet alle talen hebben het woord rechtstreeks ontleend aan het Nederlands.

  meest – Bijwoord 1. meestal meest – Onbepaald hoofdtelwoord 1. overtreffende trap van veel: in de hoogstemate of aard, het grootst in aantal of hoeveelheid meest – Bijvoeglijk naamwoord 1.

  De wereld is de antropocentristische betekenis voor de Aarde, waarbij het niet gaat over de planeet zelf, maar over het geheel van menselijke beschaving, zoals de landen, de steden en het internet.

  De naam betekent in het Nederlands Parochie van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de parochie van de Heilige Tysilio bij de rode grot. Vlak bij het stadje is ook een vlinderhuis, genaamd Pili-Palas.

  FAQ

  Wat is het langste woord in het Nederlands?

  Het langste ‘officiële’ woord in de Nederlandse taal is: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen (50 letters).

  Welk woord heeft de meeste letters?

  Het Woordenboek der Nederlandsche Taal heeft levensverzekeringsaangelegenheden met 35 letters als langste woord. Het Algemeen Nederlands Woordenboek gaat niet verder dan het 32-letterwoord lagekostenluchtvaartmaatschappij.

  Wat is het meest bekende woord?

  Nu is Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz met 66 letters het langste woord.

  Leave a Reply