Wat is een CRM-systeem: een gids voor beginners

What is CRM? | A guide to CRM software by Zoho CRM

Wat kun je met CRM-software doen?

In een CRM-programma leg je de contactgegevens van klanten vast, zoals e-mailadressen, telefoonnummers, websites en socialmedia-profielen. Daarnaast kun je andere informatie automatisch laten ophalen, zoals het laatste nieuws over de activiteiten van een bedrijf. Verder kan het programma specifieke details opslaan, zoals welke communicatiemethode klanten prefereren.

Dit wordt allemaal overzichtelijk opgeslagen in het CRM-systeem, zodat je een totaalbeeld hebt van zowel personen als bedrijven. Op deze manier krijg je een beter inzicht in hoe relaties zich in de loop van de tijd ontwikkelen.

CRM-software tilt je klantrelatiebeheer naar een hoger plan. Je hebt namelijk een 360-graden beeld van elke klant doordat elke interactie met het bedrijf daarin wordt gedocumenteerd. Zo komen medewerkers goed beslagen ten ijs zodra ze direct contact hebben met een klant.Â

Dit behandelen we:

Met een CRM-systeem kunnen bedrijven klantgegevens up-to-date houden, elk contact met hun klanten bijhouden en klantaccounts beheren. CRM-systemen zijn ontworpen voor bedrijven die hun klantrelaties en Customer Lifetime Value (CLV) willen verbeteren. Omdat bedrijven elke dag gigantische hoeveelheden gegevens genereren, zijn deze systemen onontbeerlijk geworden.

Dit is namelijk bij uitstek een uitdaging waar CRM-systemen een oplossing voor bieden. Telkens wanneer iemand een telefoongesprek met een klant voert, op bezoek gaat bij een nieuwe prospect of een follow-up doet bij een veelbelovende lead, komen er nieuwe en mogelijk waardevolle gegevens bij. Voorheen werden al deze gegevens bewaard op analoge of niet-verbonden media, zoals notebooks of laptops – of gewoon in de hoofden van mensen.

CRM: voorbeelden

Wereldwijd gebruiken tal van bedrijven CRM-pakketten om klantrelaties, verkoopprocessen, interne communicatie en nog veel meer te verbeteren. Ontdek hoe deze ondernemingen een succesvolle CRM-strategie bouwden en CRM-software effectief geïmplementeerd hebben.

FAQ

Wat doet een CRM systeem?

Een CRM-systeem biedt bedrijven een centrale locatie voor het opslaan van klant- en prospectgegevens, het bijhouden van klantcontacten en het delen van deze informatie met collega’s. Hierdoor kunnen bedrijven hun relatie met klanten beheren, wat kan bijdragen aan groei.

Wat staat er in CRM systeem?

CRM staat voor Customer Relationship Management, ofwel de manier waarop een organisatie de relatie en interactie met (potentiële) klanten beheert. Een CRMsysteem is voor veel bedrijven een instrument om voeling te houden met hun klanten, processen te stroomlijnen en meer winst te genereren.

Wat levert een CRM systeem op?

Naast tevreden klanten en medewerkers schept CRM langdurige klantrelaties, die voor uw onderneming maximaal succes garanderen. Met deze eenvoudige formule worden echte concurrentievoordelen mogelijk en worden deuren naar nieuwe markten geopend.

Wat is een CRM medewerker?

De CRM Marketeer is een Marketeer die als strategie Customer Relationship Management (CRM) heeft. Een CRM Marketeer is verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering en coördinatie van campagnes die gericht zijn op een specifieke consumentengroep en die als doel hebben de loyaliteit aan een bedrijf of merk te vergroten.

Leave a Reply