Getest: je darmen reinigen met bitterzout – Vitalisé Portugal

EPSOMZOUT * BITTERZOUT * MAGNESIUMSULFAAT* TOP 5 GEZONDHEIDSVOORDELEN!!!

Wanneer en hoe helpt bitterzout, Magnesiumsulfaat of Epsomzout

Vroeg in het seizoen, helpt Epsom zout zou je zaden om te kiemen. Ook de ontwikkeling van het wortelgestel en het aanmaken van de celwanden gaat beter dankzij bitterzout. Hoe en wanneer je het moet toedienen, lees je straks.

Tijdens het seizoen staat bitterzout garant voor fotosynthese, het omzetten van zonlicht via de bladeren van de plant in voeding in fructose en glucose of makkelijker suiker. Het doet je planten beter groeien en het voorkomt neusrot. Neusrot is de onaangename verrassing wanneer je tomaten, pepers of paprikas onderaan rot worden en maanden van hoop en zorg de mist in gaat.

Laat in het seizoen kan bitterzout je planten helpen om meer en meer te produceren en om je planten langer groen te houden. Je peperplanten houden veel langer hun glanzende bladeren.

wat is bitterzout

Bitterzout (Engelszout / orale epsomzout)?Bitterzout wordt onder andere gebruikt bij de ondersteuning van de darm- en leverreiniging. Bitterzout helpt de galwegen te openen. Doordat bitterzout zorgt voor meer water in de darmen en het ontspannen van de darmspieren, worden (aangekoekte) afvalstoffen uit de darm verwijderd. Bitterzout stimuleert de darmwerking. Bitterzout heeft een aanvullende werking bij de darmspoeling. Met een darmspoelingsset kan hooguit (een deel van) de dikke darm worden gereinigd (dit is afhankelijk van of u zit of ligt tijdens het spoelen). Via orale inname worden ook ontlastingsresten uit de dunne darm verwijderd. Voor een grondige reiniging van het gehele darmstelsel is het dus tweevoudig te gebruiken. Vastgekoekte voedingsresten, die voor verstopping (obstipatie) en een onregelmatige stoelgang kunnen zorgen laten gemakkelijk los. Een schone, gezonde darm is nodig om voedingsstoffen gemakkelijk op te kunnen nemen en stimuleert het immuunsysteem.

Bitterzout helpt voor een natuurlijke stoelgang/ontlasting. De chemische naam is magnesiumsulfaat. Het bindt veel water aan zich, waardoor vocht in de darmen wordt getrokken, wat voor een natuurlijke stoelgang/ontlasting zorgt. Het is daardoor niet irriterend voor de darmwand. Daarnaast helpt het bij een beter ritme van de darmbewegingen, doordat het de spieren ontspant.

Waarom moet ik bitterzout beginnen nemen?

Zoals we eerder zeiden heeft bitterzout tal vangezondheidsvoordelen. Hoe we dit kunnen verklaren? Het mineraal magnesium bindtzich maar al te graag aan een carbonaat, niet aan zwavel. Zo worden schadelijkestoffen opgenomen en vernietigd. Ook uitwendig gebruik zorgt ervoor datafvalstoffen die opgeslagen zitten in de weefsels, via de huid kunnen wordenafgevoerd. Het is dus zeker een goed idee om een heel kleine hoeveelheiddagelijks in te nemen. We zetten de voordelen van bitterzout even op eenrijtje:

Inwendig

 • Doet perfect dienst als detoxkuur omdat het afzettingen kan losweken van de darmwand.
 • Ontspant de galkanalen tijdens een gal-en leverzuivering.
 • Werkt laxerend en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller de darm verlaten.
 • Uitwendig

 • Maakt komaf met dode huidcellen.
 • Verzacht het haar.
 • Helpt bij pijnklachten zoals reuma, artrose en artritis.
 • Kalmeert het zenuwstelsel en de spieren.
 • Ideaal tijdens slaapproblemen en stressgerelateerde klachten.
 • FAQ

  Hoe moet je bitterzout gebruiken?

  Waarom moet ik bitterzout beginnen nemen? Doet perfect dienst als detoxkuur omdat het afzettingen kan losweken van de darmwand. Ontspant de galkanalen tijdens een gal-en leverzuivering. Werkt laxerend en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller de darm verlaten.

  Is bitterzout gezond?

  Darmreiniging met bitterzout

  Je kunt bitterzout bijvoorbeeld twee of drie dagen voorafgaand aan de kuurweek gebruiken. Ook kun je voorafgaand aan een kleikuur eerst twee dagen bitterzout innemen. Gebruik bitterzout nooit te lang achter elkaar: tijdens het gebruik ervan worden voedingsstoffen niet goed opgenomen.

  Leave a Reply