wat is het en wat doet het voor je nagels?

Een BIAB treatment wint enorm aan populariteit en dat is niet zo gek. BIAB staat voor ‘Builder in a Bottle’ en het is precies wat de naam doet vermoeden. Deze gel in een flesje is dikker dan gellak, maar dunner dan gelnagels. Het geeft een extra versteviging mee aan de nagels en tegelijkertijd geeft het een natuurlijke uitstraling. Waar alleen een laagje gellak vaak maar enkele weken blijft zitten, is de houdbaarheid van BIAB langer (+/- 4 weken).

Een groot voordeel van BIAB is dat deze builders vaak soakable zijn waardoor het product afgeweekt kan worden door de klant. Het is daarmee ook een fijne eenmalige behandeling, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid. BIAB kent net als een gelnagel een bepaalde flexibiliteit waardoor het meebuigt met de eigen nagel. Vaak is BIAB zelfs wat flexibeler en de kans op breuken en barsten is daarmee klein. Ook egaliseert het oneffenheden in de natuurlijke nagel.

Steeds meer merken voegen een BIAB toe aan het assortiment. Vaak zijn deze producten ook te verkrijgen in verschillende basiskleuren waardoor je de nagels van de klant niet meer hoeft te lakken met gellak. Denk aan verschillende nudetinten of producten waar een mooie glitter in verwerkt is. BIAB wordt over het algemeen niet gebruikt om de nagel te verlengen, maar met sommige producten behoort dit wel tot de mogelijkheden.

Een BIAB treatment wordt ook vaak toegepast bij klanten die nagels bijten of broze nagels hebben. Het product is een fijne versteviging voor de nagel zonder dat er gelijk een volledige kunstnagel geplaatst moet worden. Vooral bij nagelbijters kan je een mooi arrangement aanbieden waarbij de vooruitgang van de nagel en het nagelbed goed te monitoren is. Daarnaast is het product erg licht op de nagel waardoor het voor klanten vaak weinig tot geen moeite kost om aan het kunstproduct te wennen.

Een ander voordeel van deze flexibele gel is dat je het makkelijk kan verwerken. Doordat de builder in een potje zit, kan je de gel verwerken met het kwastje van het flesje. Het product zal zichzelf gemakkelijk egaliseren en daardoor is het mogelijk om een BIAB treatment uit te voeren zonder het product na te vijlen. Uiteraard kan je het product wel vijlen als je hier en daar toch nog wat oneffenheden ziet. Het is ook een optie om alleen het oppervlak te bufferen met een bufferblok.

Het product is ontzettend populair in de nagelbranche. België was één van de landen waar je al snel terecht kon voor een behandeling. Snel daarna volgde ook de Nederlandse nagelstudio’s. Gebruikelijk bij een BIAB-behandeling is een manicure. Op die manier komen de nagels er gelikt uit te zien en daarmee wint het ook enorm in populariteit bij consumenten.

BIAB staat voor ‘Builder in a Bottle’. BIAB nagels zitten tussen gellak en acrylnagels in. BIAB nagels zijn dikker dan gellak, maar dunner dan acryl nagels. Acrylnagels zijn soms beschadigend voor de eigen nagels en moet eraf gevijld worden.

The Gel Bottle Inc – Builder in a Bottle (TGB BIAB) Application

BIAB Treatment: zo doe je dat

Hoe zet je BIAB Nagels en geef je een BIAB Treatment? Wij laten het stap voor stap zien.

BIAB staat voor Builder In A Bottle. Deze behandeling is bedoeld voor de natuurlijke nagels. Tegenwoordig hebben we namelijk zoveel mooie producten, waarmee je de natuurlijke nagel goed kunt versterken; dat je eigenlijk geen kunstnagel meer nodig hebt. De BIAB treatment is eigenlijk een vervanger van de kunstnagel. Tenzij je natuurlijk een verlenging wilt, natuurlijk. Dan gaan we nog altijd voor een kunstnagel.

Met BIAB treatments kun je dus hele mooie verstevigde nagels maken. Dat heet een BIAB behandeling. BIAB staat voor Builder In A Bottle, maar bij Nagelinkoop.nl noemen we het ook wel een RIAB Treatment: Rubber In A Bottle. Hoe dan ook: het gaat om een verstevigende, opbouwende gel voor op de natuurlijke nagels.

Het effect van BIAB op je nagels

Het effect van BIAB nails is dat de natuurlijke nagels de kans krijgen om te groeien, aan te sterken en gezonder te worden. BIAB nagels zijn hierdoor ook super geschikt om als basecoat te dienen voor gellak. In dit geval voer je de BIAB nagels behandeling uit voordat je gellak gaat aanbrengen. Een andere optie is om de BIAB behandeling te combineren met een nagelverlenging. Doordat BIAB zo stevig is, kan het prima gebruikt worden in combinatie met nageltips of sjabloontjes.

Jij steelt de show met deze nagels

Naast het feit dat je nagels zo mooi glanzen zal de kleur heel mooi blijven zitten en niet verkleuren. De versteviging die aan gebracht zal worden blijft als een huis zitten en kan eventueel opgevuld worden. De BIAB blijft ongeveer 3-4 weken perfect zitten. Wil je ze toch eraf laten halen dan kan dat uiteraard of je kunt dat zelf met een thuis soak off kit 😉

FAQ

Is BIAB schadelijk voor je nagels?

Dit is een verstevigende builder gel die ervoor zorgt dat de nagels sterk, flexibel en gezond worden. BIAB is een gel die in feite al een base en primer bevat. Ook is BIAB niet schadelijk voor de natuurlijke nagels, omdat de gel eraf te soaken is. BIAB nails zijn hierdoor populair en geschikt voor iedereen.

Is BIAB beter dan acryl?

Natuurlijke nagels worden steviger en gezonder

BIAB is een bouwgel die de sterkte heeft van acryl. De nagels krijgen hierdoor de kans om optimaal te groeien. Bovendien maakt het de natuurlijke nagels steviger en gezonder.

Is BIAB beter dan Gellak?

BIAB is de letterlijke afkorting voor Builder In A Bottle. “Het is een afweekbare bouwgel, met de sterkte van acryl. Je kunt je nagels er (kort) mee verlengen of repareren. Erg sterk materiaal dus, sterker dan gellak.

Waarom laat BIAB los?

De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.

Leave a Reply