Wat is het verschil tussen een add-on, plug-in en widget?

Een add-on is een toepassing die je kunt toevoegen of downloaden in je browser en die je helpt bij het gebruik van je browser en het internetten. Een andere naam voor add-on is extensie. Ook ontwikkelaars van websites maken gebruik van add-ons.

Wat is ADD

Onderwerpen op deze pagina:

ADD en ADHD worden vaak gezien als moderne stoornissen. Toch werden de eerste problemen met gedrag die hierop lijken al aan het begin van de 20e eeuw beschreven. De eerste beschrijving van ADHD werd al in 1902 gedaan door de Engelse kinderarts George Still.

De term ADD werd in 1980 voor het eerst opgenomen in het handboek dat gebruikt wordt voor de diagnose van psychische stoornissen (de DSM). Bij een wijziging in 1987 werd de naam ADD weer aangepast naar ADHD. De huidige naam ADHD-I bestaat sinds 1994.

Bij ADD hoorden onder andere de volgende kenmerken:

 • snel afgeleid zijn
 • vergeetachtig zijn
 • problemen met slapen
 • ander besef van tijd
 • dagdromen
 • overprikkeling
 • Sommige van deze kenmerken horen ook bij ADHD-I, de diagnose die nu gebruikt wordt.

  Bij ADD speelt erfelijkheid een belangrijke rol. Een kind met ADD heeft dus vaak ook een ouder die ADD heeft. Bij mensen met ADD werken de hersenen op een andere manier dan bij mensen zonder ADD.

  De oorzaken van ADD lijken veel op de oorzaken van ADHD.

  Mensen met ADD kregen vaak een behandeling die erg lijkt op de behandeling die mensen met ADHD nu krijgen. Dat zijn meestal medicijnen, therapie of een combinatie daarvan.

  uitbreidingspakket voor software of hardware. Voorbeelden: Add-ons kunnen Firefox aanvullen met nieuwe functies, taalbibliotheken, of de verschijningsvorm wijzigen. Met add-ons kunt u Firefox aan uw behoeften en smaak aanpassen. https://addons.mozilla.org/nl/faq “Een keer in de zoveel tijd klik ik op het groene icoontje van Gmail Labs, naast de instellingen (zie afbeelding). Daar vind je een overzicht van allerlei handige extras voor het e-mailprogramma van Google. Soms worden die add-ons met een persbericht en veel aandacht gepresenteerd, zoals die test om te voorkomen dat je dronken een e-mail verstuurt (Mail Goggles). Als het na middernacht is moet je een simpele som oplossen om te controleren of je wel helder denkt. Maar meestal staan de add-ons opeens in het Lab.” http://www.cloudtools.nl/saas-samenwerken/gmail-geavanceerder-maken-met-add-ons-uit-labs/, 24 november 2010 Er kwamen nog meer kwaliteitsspellen uit zoals Wave Race 64, ook een creatie van Miyamoto, en het fantastische Pilot Wings. Nintendo kondigde verder aan dat er ook deze keer weer een add-on in de vorm van een beschrijfbaar disksysteem zou komen voor de N64, maar vanwege constante vertragingen en armzalige winsten ervan in Japan, werd dit systeem nooit ergens anders uitgebracht. http://www.nintendoweb.nl/geschiedenisnintendo.php?load=van64naaradvance, 2002 Tegelijk met de verkoop maakt ook het produktenpakket van Miniware zelf een sterke groei door. Die eigen ontwikkelingen van hardware betreffen voornamelijk add-ons, zeg maar accessoires voor systemen van genoemde merken. https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010610964:mpeg21:a0459, 19 juli 1986

  Een ERP-systeem met add-ons versus maatwerk

  Standaardpakketten met add-ons zijn in sommige situaties een goed alternatief voor ERP-systemen met veel maatwerk. Neem bijvoorbeeld een textielfabrikant, die oneindig veel mogelijkheden heeft voor de configuratie van textiel. Klanten kunnen verschillende afmetingen, kleuren, combinaties en stoffen kiezen. Hiervoor zal in het ERP-systeem een configurator nodig zijn. Dit kan met maatwerk ingericht worden, of er kan een standaard ERP geïmplementeerd worden, met een add-on voor de configuratie van stoffen. De tweede oplossing is goedkoper, en kan sneller opgezet worden. Het is wel zo dat een add-on minder precies aansluit op de wensen en eisen van een bedrijf dan maatwerk. Elk bedrijf zal dus voor zichzelf moeten beslissen wat uiteindelijk de beste oplossing is.

  FAQ

  Hoe werkt een add-on?

  Engelse term voor ‘uitbreiding’ of ‘toevoeging’. Een addon is software of hardware waarmee een of meer nieuwe functies aan bestaande programma’s of apparatuur worden toegevoegd. Voorbeelden van addons zijn kaarten in de computer voor extra geheugen of voor meer video-, audio- of aansluitmogelijkheden.

  Hoe kan ik add-on verwijderen?

  Extensies verwijderen
  1. Klik op de menuknop. , klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
  2. Scroll door de lijst met extensies.
  3. Klik op de ellipsis (drie puntjes) voor de extensie die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

  Leave a Reply