Verplicht mee in de auto in Frankrijk

Cars in France ( Second Hand)

Met de auto naar Frankrijk? Tips!

wat in auto frankrijk

Frankrijk is een geliefde vakantiebestemming vanwege de afwisseling aan bezienswaardigheden, cultuur, kunst en natuur. Het is een groot land met een gevarieerd landschap; golvende graanvelden, beboste heuvels, velden vol zonnebloemen of lavendel, wijndomeinen met eeuwenoude chateaus, besneeuwde bergen en eindeloos lange stranden. Er is ontzettend veel te zien in de steden en dorpen. Op het dorpsplein of langs de winkelstraten met authentieke Franse huizen kun je genieten van de beroemde Franse keuken, de kaasjes en de wijnen. Gemarkeerde wandelroutes laten je kennismaken met het landschap, eeuwenoude kerkjes, kastelen, en prehistorische monumenten zoals menhirs.

Tanken in Frankrijk en blokkade op rekening.

Brandstof voor de auto of motor is in Frankrijk voordeliger dan in Nederland.

Maar hoeveel? Dat is sterk afhankelijk van de plaats waar je gaat tanken. Net als in Nederland is de benzine langs de snelweg het duurst. Als je van de snelweg afgaat kun je vaak 20 tot 30 cent goedkoper tanken.

Vooral de tankstations bij de grote supermarkten (Auchan, Carrefour, Cora, Géant, Intermarché, Leclerq, Super U) zijn het voordeligst. Je vindt er steeds vaker onbemande tankstations waar je ook met je Nederlandse betaalpas kunt betalen (zie hierna)

wat in auto frankrijk

FAQ

Wat moet er verplicht mee in de auto naar Frankrijk?

Verplicht in de auto
  • Gevarendriehoek – Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. …
  • Veiligheidsvest – Het is verplicht een reflecterend veiligheidsvest in de auto te hebben. …
  • Een alcoholtest is niet meer verplicht in de auto.
  • Ook een verbanddoos en brandblusser zijn niet verplicht.

Kan je met de auto naar Frankrijk?

Alcoholtester: niet verplicht

Sinds mei 2020 is het in Frankrijk niet meer verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Wel is het nog steeds aan te raden om een alcoholtest bij je te hebben. Je eigen alcoholtesters zijn alleen nodig voor eigen gebruik.

Waar moet je aan denken als je naar Frankrijk gaat?

Kan ik met de auto naar Frankrijk? Ja dat kan. Je kan wel gecontroleerd worden bij de grens. Daarom dien je de uitslag van een negatieve PCR-test/antigeentest mee op vakantie te nemen of een bewijs van vaccinatie of herstel.

Leave a Reply